На Закарпатті підприємець заробив ₴3,7 млн. на фіктивній поставці комплектуючих до дронів для ЗСУ

Бізнесмен підробив офіційні документи про постачання деталей, на підставі яких отримав кошти з місцевого бюджету. Підприємцю правоохоронці оголосили підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України. Підозрюваний знаходиться під вартою і йому може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Викрили схему привласнення та легалізації коштів під час закупівель на військові потреби оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями.

Встановлено, що між військовою частиною та фізичною особою підприємцем було укладено договір на закупівлю комплектуючих для дронів.

Щоб отримати кошти,  підприємець підробив офіційні фінансові документи про нібито постачання майна.  На їх підставі він зміг отримати на свій банківський рахунок понад 3 700 000 гривень. Надалі використав ці кошти для здійснення ряду фінансових операцій у своїх інтересах.

Детективи ТУ БЕБ в Закарпатській області повідомили  підряднику про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

•⁠  ⁠ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),

•⁠  ⁠ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення),

•⁠  ⁠ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом)

Судом підозрюваному обраний запобіжний захід  –  тримання під вартою із  можливістю внесення застави 3,7 млн грн.

Продовжуються заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до оборудки, зокрема і з-поміж службових осіб військової частини.

Підозрюваному може загрожувати до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Заходи з викриття проводилися спільно з УСБУ за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...