На Запоріжжі судитимуть неповнолітнього, який вдарив ножем стареньку

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом заподіяння тяжкого тілесного ушкодження жінці 1937 року народження.

Так, 14.03.2020 близько 20:00 години неповнолітній мешканець села Мирне Оріхівського району Запорізької області прийшов до своєї сусідки, якій раніше допомагав по господарству. Однак, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин достав кухонний ніж, який приніс із собою і наніс один удар в область живота жінки. Кинувши знаряддя злочину в будинку, зник з місця події.

Неповнолітнього злочинця затримали, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) та обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт відносно неповнолітньої особи 2003 року народження скеровано до суду. Злочинцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Запорізької області

You may also like...