Незаконна порубка дерев на ₴157 млн.: викрито посадовицю Національного природного парку на Закарпатті

Фігурантка безпідставно надала дозвіл на порубку дерев, які ростуть на території національного природного парку.

Працівники Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили на протиправній діяльності начальницю одного з підрозділів Ужанського національного природного парку.

Возможно, это изображение 4 человека, люди стоят и текст

Правоохоронці з’ясували, що замість того, щоб забезпечувати збереження природно-заповідного фонду, жінка безпідставно надала дозвіл на порубку дерев на одній із ділянці території НПП. Упродовж 2021 та 2022 років на території парку зрубали майже 2000 дерев, що не були відведені під рубку. Своїми діями жінка завдала шкоди державі на суму понад 157 мільйонів гривень.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, спільно з оперативниками УДВБ оголосили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...