Поліцейські з протидії домашньому насильству притягнули до відповідальності киянина

Правоохоронці попередили протиправні дії кривдника та помістили до кризової кімнати постраждалу жінку та дитину.

Днями до чергової частини Деснянського управління поліції надійшов виклик про домашнє насильство у квартирі на вулиці Милославській. Заявниця повідомила, що її чоловік кидається у бійку та погрожує фізичною розправою їй та 14-річному сину. Для встановлення обставин конфлікту на адресу негайно виїхала мобільна група реагування на факти з протидії домашньому насильству.

Возможно, это изображение 4 человека, люди стоят и в помещении

Як розповіла дільнична Деснянського управління поліції Тетяна Ніконова, яка перебувала у складі групи з протидії домашньому насильству, поліцейські оперативно прибули на виклик, вгамували кривдника та з’ясували обставини події:

«48-річна заявниця повідомила, що під час спільного проживання чоловік неодноразово нецензурно висловлювався щодо неї, принижував та погрожував виселити з помешкання. Ми склали відносно 43-річного киянина адміністративний протокол за частиною першою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування. Окрім цього вручили кривднику терміновий заборонений припис строком на три доби та влаштували потерпілу з 14-річним підлітком до спеціальної кризової кімнати, де вони отримують захист та фахову допомогу психологів і юристів».

Співробітники Деснянського управління поліції Києва поставили правопорушника на облік за категорією «Кривдник». За скоєне фігуранту загрожує штраф від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб. У разі систематичного вчинення домашнього насильства мешканця Троєщини буде притягнуто до кримінальної відповідальності за статтею 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство, за яке передбачено до двох років позбавлення волі.

Нагадуємо контакти служб для постраждалих від домашнього насильства осіб:

  • Національна поліція України -102
  • Гаряча лінія для жертв домашнього насильства – 15-47
  • Національна дитяча гаряча лінія – 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-111 (безкоштовно з мобільних)
  • Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-123 (безкоштовно з мобільних)
  • Цілодобова правова допомога – 0 800 213 103.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...