Слідча поліції «зливала» інформацію про телефонні розмови громадян

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру слідчій одного з відділів поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Слідча підозрюється у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих документів, внесенні до офіційних документів неправдивих відомостей та порушенні недоторканності приватного життя (ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 182 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, слідча підробляла протоколи допиту та вносила в процесуальні документи номери телефонів громадян, які цікавили. Надалі вона подавала зазначені протоколи до суду задля отримання доступу до конфіденційної інформації мобільних операторів, після чого одержані дані про телефонні дзвінки і розмови слідча передавала стороннім особами.

Підозра

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Відділ інформаційної безпеки Управління Служби безпеки України у Львівській області.

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

ДБР

You may also like...