Судитимуть двох чоловіків, які намагались отруїти пенсіонера заради квартири

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Октябрського районного суду м. Полтави обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом закінченого замаху на вбивство, вчиненого з корисливих мотивів та за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15 п. 6 п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2021 року між 64-річним харків’янином і 26-річною дівчиною укладено спадковий договір, відповідно до якого дівчина повинна доглядати за пенсіонером, та у разі смерті чоловіка набуває право власності на його квартиру.

Возможно, это изображение 1 человек, стоит и текст

Встановлено, що рідний брат доглядальниці вирішив вбити пенсіонера з метою отримання вказаної нерухомості. Задля цього він запропонував своєму знайомому вбити 64-річного харків’янина.

Возможно, это изображение текст

Чоловіки упродовж тривалого часу розроблювали план вбивства, який передбачав настання смерті потерпілого під виглядом природної смерті. Для цього зловмисники замовили через мережу метиловий спирт, та вирішили отруїти потерпілого під час спільного застілля.
Реалізуючи свої наміри, 31 жовтня 2021 року рідний брат доглядальниці та його спільник прийшли до 64-річного харків’янина, проте були затримані правоохоронцями біля входу в квартиру потерпілого в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...