У столичному метро зловмисник пограбував неповнолітнью

За грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, йому загрожує до десяти років за ґратами.

Днями до правоохоронців на станції метро «Майдан Незалежності» звернулися пасажири та повідомили, що у вагоні метро до них підбігла дівчина та вказала на чоловіка, який її пограбував. Підозрілого громадянина затримали та передали співробітникам поліції.

Возможно, это изображение 1 человек

При поверхневому огляді правоохоронці виявили у нього викрадений у неповнолітньої мобільний телефон та викликали на місце слідчо-оперативну групу, яка задокументувала дану подію.

У ході слідчих дій з’ясувалося, що чоловік мав намір таким чином збагатитися, тож побачивши у вагоні метро неповнолітню, сподіваючись, що дівчина розгубиться та не покличе на допомогу, відібрав у неї ґаджет. Працівники поліції затримали правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 34-річний уродженець міста Києва.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури слідчі управління поліції метрополітену повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція цієї статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Відділ комунікації поліції Києва

 

You may also like...