У Золотоноші затримали на хабарі адвоката та керівника державної установи

За надання дозволу та подальшого розміщення на території міста засобів зовнішньої реклами фігуранти просили 4900 доларів США. Їх затримали у процесуальному порядку під час отримання другої частини від вказаної суми. Наразі слідчі повідомили чоловікам про підозру.

Викрили правопорушників слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з працівниками УСБУ в області та за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

21 листопада 2023 року правоохоронці задокументували перший факт одержання хабаря в сумі 2400 доларів США місцевому адвокату, як частину коштів за надання дозволу та подальшого розміщення на території міста Золотоноша засобів зовнішньої реклами.

19 березня, адвоката та керівника державної установи затримали під час передачі 2500 доларів США при видачі дозвільних документів.

Під час проведення невідкладного обшуку правоохоронці вилучили грошові кошти, отримані як неправомірна вигода та службову документацію.

Фігурантів правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується  питання про відсторонення їх з посад та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

За вказані протиправні дії законодавством визначено кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Відділ комунікації поліції Черкаської області

You may also like...