Викрито ще чотирьох колаборантів, які отримали керівні «посади» від окупаційної влади

За процесуального керівництва Луганської обласної та Щастинської окружної прокуратур повідомлено про підозру чотирьом мешканцям Луганщини у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року 52-річна жителька смт Станиця Луганська вступила в злочинну змову з представниками окупаційної влади псевдореспубліки та добровільно обійняла посаду так званого «виконувача обов’язків начальника» так званої «Державної установи лнр – Управління Пенсійного фонду лнр в Станично-Луганському районі».

Інший мешканець Луганщини, 64-річний головний лікар «Державної установи «Щастинська міська лікарня», у квітні 2022 року відмовився виїжджати на територію, підконтрольну Україні. Він продовжив свою «діяльність» і очолив вказану установу вже на території так званої «лнр».

Також, у серпні 2022 року 32-річний уродженець одного з сіл Білокуракинського району добровільно обійняв посаду так званого «начальника відділу культури, молоді, спорта, туризму і релігії адміністрації Білокуракинського району лнр».

Крім того, викрито ще одного колаборанта, який підтримав режим влади країни-агресора. В кінці січня 2023 року 36-річний луганчанин обійняв посаду так званого «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр».

Працюючи на посадах, підозрювані забезпечують безперешкодну роботу незаконних «органів влади» на тимчасово окупованій території області.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

You may also like...