Збитки державі на суму понад ₴7,3 млн. – на Волині судять членів організованої групи

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором приватного підприємства, його підлеглим та трьома працівниками лісових господарств області організованою групою незаконної порубки лісу та перевезення й зберігання незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч.  3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, директор підприємства, залучивши найманого працівника та трьох лісівників – працівників Маневицького та Колківського лісових господарств ДП «Ліси України», організовував незаконну порубку дерев та їх перевезення на підконтрольне йому лісопильне виробництво з метою подальшої переробки.

Таким чином упродовж жовтня-листопада 2023 року спільники незаконно рубали у волинських лісах деревину, спричинивши шкоду навколишньому природному середовищу в розмірі  понад 7,3 мільйона гривень.

Трьом лісівникам, які безпосередньо організували незаконне зрізання дерев, інкримінують також перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.3 ст. 365 КК України), а одному з них, котрий вносив неправдиві відомості в офіційні документи – ще і службове підроблення (ч.1 ст. 366 КК України).

Окрім того, фігурантами кримінального провадження є ще двоє лісничих, які через неналежне виконання службових обов’язків допустили незаконне проведення рубок. Їх обвинувачують у  службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч.2 ст. 367 КК України).

У ході санкціонованих судом обшуків у лісопильному цеху виявлено та вилучено 1093 колоди незаконно зрубаних дерев та автомобіль марки «Урал».

На усе вилучене накладено арешт.

Арештовану деревину передано в управління Національному агентству України з питань розшуку активів.

Досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові за оперативного супроводу УСР у Волинській області ДСР Національної поліції України.

Пресслужба обласної прокуратури

You may also like...