Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 06.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 852 заяв про злочини. Вжитими заходами 866 (46,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 39 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 2 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці та 25 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 67 осіб. У них вилучено 6,5 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 450 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 8 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 735 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 339 – у сфері службової діяльності, у тому числі 52 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 201 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 34 особи загинули та 257 – травмовані.

У Голосіївському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано киянина. Попередньо встановлено, що він уночі 29 липня на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

5 серпня о 13.15 у селищі Чаплинці Херсонської області у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови господаря будинку та в непритомному стані з ножовим пораненням живота його матір. Остання невдовзі в лікарні померла. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він декілька годин тому в зазначеному будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв зазначені смертельні ушкодження потерпілим.

5 серпня в місті Херсоні на березі річки було знайдено мертвою з ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 4 серпня під час спроби зґвалтування задушив потерпілу.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб райдержадміністрації. Вони в 2003 році, у порушення вимог Бюджетного кодексу України, безпідставно зменшили асигнування на закупівлю твердого палива для відділу освіти, у рахунок якого незаконно видали кредит у сумі 135 тис. грн. сільськогосподарським підприємствам. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на зазначену суму. За даним фактом прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.211 та ч.3 ст.365 КК України (видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету й перевищення влади або службових повноважень).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з Вузів. Вони, у порушення вимог Земельного кодексу України, під час підготовки проекту роздержавлення та приватизації земель сільськогосподарського підприємства, допустили передачу в приватну власність двох пам’яток археології (кургани). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 2,7 млн. гривень. За даним фактом обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільради та відділу культури райдержадміністрації. Вони, у порушення вимог Земельного кодексу України, допустили розорювання дев’яти пам’яток археологічної спадщини (кургани). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 692 тис. гривень. За даним фактом міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

ДЗГ МВС України

You may also like...