Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 03.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 934 заяви про злочини. Вжитими заходами 743 (38,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 21 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 3 обрізи мисливських рушниць та 65 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 75 осіб, у яких вилучено 9,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 985 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 268 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 485 – у сфері службової діяльності, у тому числі 69 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 189 дорожньо-транспортних пригод, у яких 18 осіб загинули та 242 – травмовані.

30 серпня поблизу села Затона Полтавської області в річці було знайдено труп невідомого чоловіка з травмою голови. Ним виявився громадянин Російської Федерації. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя села Трудолюб. Попередньо встановлено, що він увечері 25 серпня в селі Затоні на подвір’ї покинутого домогосподарства під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому, а труп вкинув до річки.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника відкритого акціонерного товариства. Він у квітні минулого року підписав угоду згідно якої вказане товариство виступило в якості поручителя товариства з обмеженою відповідальністю під час отримання останнім в банку кредиту в сумі 4,8 млн. грн., який не був повернутий, що призвело до погашення кредитної заборгованості із власного бюджету ВАТ . Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Івано-Франківщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника міської адміністрації. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від приватного підприємця за оформлення їй документів на право заняття підприємницькою діяльністю. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито 2 співробітників клінічного диспансеру. Вони впродовж 2003-2007 років, у порушення вимог Бюджетного кодексу України, використали не за цільовим призначенням бюджетні кошти (обслуговування комп’ютерної техніки, надання юридичних послуг та ремонт медичного обладнання), які були виділені для оплати праці працівників вказаного диспансеру. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 419,8 тис. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника райдержадміністрації. Він склав та видав голові фермерського господарства фіктивну довідку про наявність відокремленої земельної ділянки сільськогосподарського призначення. У подальшому останній надав зазначену довідку до відділення Українського фонду підтримки фермерських господарств та незаконно отримав з державного бюджету грошові кошти в сумі 111,3 тис. грн., в якості компенсації за придбаний комбайн. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника спілки власників майнових паїв колишнього колгоспу. Він упродовж 2005-2006 років незаконно відчужив основні засоби та майно вказаного колгоспу, а отримані кошти привласнив. Унаслідок протиправних дій правопорушника пайовикам завдано збитки на суму майже 550 тис. гривень. Органами слідства управлінням УМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

ДЗГ МВС України

You may also like...