Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 11.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3423 заяв про злочини. Вжитими заходами 1595 (46,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 43 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено 2 обріз мисливської рушниці, 3 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 440 г вибухівки та 245 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 134 особи. У них вилучено 70,2 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1968 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 97 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 189 дорожньо-транспортних пригод, у яких 42 особи загинуло та 233 – травмовано.

У місті Умані Черкаської області за скоєння розбійних нападів затримано трьох місцевих жителів. Відносно них слідчим відділом УМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.257 КК України (бандитизм).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільської ради. Вони підробили рішення сесії зазначеної ради, на підставі якого були незаконно приватизовані дві земельні ділянки рекреаційного призначення, чим завдано збитків державі на суму понад 430 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління одного закритого акціонерного товариства, незаконно реалізував квартиру в новозбудованому житловому будинку, чим завдав збитків на суму понад 200 тис. гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...