Гід покупця: які покращення у сфері ШІ представлені в Айфоні 16

У 2024 році американська компанія Apple вирішила зосередитися на розробці штучного інтелекту, оскільки прагне наздогнати Microsoft, Google та OpenAI у розвитку технологій. Найбільш очікуваним удосконаленням стане оновлення Siri.

Apple Intelligence

Платформа Apple Intelligence

Однією з перших революційних функцій програми на iPhone 16 вважаються сповіщення на основі штучного інтелекту. Отримання великої кількості недостатньо інформативних повідомлень може втомлювати. Розробники вирішили створити платформу Apple Intelligence, щоб користувач отримував повний зміст листа. Якщо хочете мати стислу інформацію, котра розкриває сенс повідомлення, то має сенс придбати iPhone 16 після старту продаж і насолоджуватися його функціонуванням.

Смартфон стане у пригоді тим, у кого не має багато часу на повноцінне ознайомлення з листами на електронній пошті. Якщо накопичилося багато повідомлень, штучний інтелект може зібрати їх і подати користувачу у вигляді короткого звіту.

Така опція буде доступна не лише для вбудованих застосунків, а й для сторонніх. Завдяки такому зведенню можна визначати пріоритетність прочитання повідомлень. У результаті виходить значно заощадити час на обробку кореспонденції. Функції штучного інтелекту роблять взаємодію з iPhone більш зрозумілою. Вони також покращують можливості застосунків. Наприклад, пристрій за допомогою штучного інтелекту здатен:

  1. створювати фотографії кращої якості;
  2. поліпшувати голосове керування через Siri;
  3. відтворювати зображення із текстових підказок;
  4. переписувати повідомлення;
  5. перевіряти граматику.

Завдяки цьому користувач отримує справжнє задоволення від застосування приладу. З допомогою Apple Intelligence можна створювати фотосесії або короткометражні фільми високої якості.

Покращення персонального помічника Siri

Розробники продовжують поліпшувати нейромережу. Наприклад, застосунок Siri навчають запам’ятовувати контекст розмови. Вона також здатна вести природні бесіди, шукати налаштування системи, керувати застосунками. Щоб чітко розпізнавати мову, в iPhone 16 додадуть якісніші мікрофони.

Також запити для асистента можна вводити вручну. Є ймовірність, що Siri буде надавати доступ до програми ChatGPT от OpenAI. Утиліта Image Playground допоможе створювати власні зображення. Низку зручностей додадуть у фірмові сервіси («Пошту», «Повідомлення», «Нотатки»).

Штучний інтелект можна буде використовувати для формулювання тексту в різних стилях, виправлення помилок і написання коротких повідомлень. Пристрій обладнають інструментом для створення транскрипції аудіозаписів. Програму «Фото» доповнять розумним пошуком по зображеннях і опцією, яка буде відповідати за видалення об’єктів із зображень. Додавання штучного інтелекту до iPhone 16 покращить його функціонування. Завдяки цьому буде легше створювати контент і ділитися ним з друзями.

You may also like...