Військовою прокуратурою на вимаганні хабара затримано співробітника Ольшанської виправної колонії

Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за оперативного супроводження співробітників УСБ України в Миколаївській області на вимаганні неправомірної вигоди викрито начальника відділення соціально-психологічної служби відділу соціально-виховної роботи державної установи «Ольшанська виправна колонія №53».

Установлено, що старший лейтенант внутрішньої служби вимагав від громадянина, який відбуває покарання, неправомірну вигоду в сумі 10 тис грн. Вказані кошти призначалися за зняття із засудженого раніше накладеного стягнення, написання позитивної характеристики та подальшої підготовки і подачі документів для його умовно-дострокового звільнення.

04.10.2018 під час передачі чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 6 тис грн співробітника колонії затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час військовою прокуратурою затриманій особі готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП в Миколаївській області.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...