Фашистська Росія нанесла 15 листопада серію ракетних ударів по мирним містам України: перші жертви в Києві, 8 дронів-камікадзе і ракету “Калібр” збито на Одещині (оновлено 19:50)

Фото: Єлизавета Серватинська / Суспільне

У вівторок 15 листопада фашистська Росія завдала масованого ракетного удару по всій Україні. Російські загарбники також обстріляли Київ, влучили у центральний район столиці, про це повідомив мер Віталій Кличко

В Печерському районі є влучання в два житлових будинки. На місці працюють медики та рятувальники. Інформація про постраждалих уточнюється. О 17:10 Віталій Кличко повідомив що на Печерську, в одному з будинків, куди влучила ракета, рятувальники виявили тіло одного загиблого

Рятувально-пошукові роботи тривають. Російська ракета впала в одному з населених пунктів Київщині, пошкоджено близько 10 будинків – поліція опублікувала відео влучання.

У Київській військовій міській адміністрації уточнили, що ППО збило над Києвом чотири ракети, зазначає Бі-Бі-Сі. Пізніше повідомили що в районі Києва підрозділами ППО збито 18 ракет з 21.

ДТЕК повідомив, що в Києві і області вводять екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не діють, додали в компанії.

На Київщині частина російської ракети   потрапила в будинок мирних жителів одного із районів. Пошкоджено дах, зруйновано частину перекриття. Наразі поліцейські проводять огляд місця події та фіксують наслідки атаки окупантів. За попереднім даними потерпілих немає. Про це повідомила Поліція Київської області.

У Львові, Рівному, Вінниці, Рівному та Харкові поцілили в інфраструктурні об’єкти, повідомила міська влада. Усього під час масштабної повітряної тривоги по всій території України путінська Росія завдала кілька серій ракетних ударів.

80% Львова залишається без світла. Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу тепла. Гарячої води нема.  Наші комунальники вже запускають дизель-генератори.

Одну людину поранено внаслідок ракетного обстрілу. Потерпілого оперативно госпіталізували.

Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Відновлювальні  роботи почнуться після завершення тривоги

Всі школярі та дошкільнята перебувають в укриттях разом з вчителями та вихователями до завершення тривоги. Про відбій тривоги у місті повідомлятимуть машини з гучномовцями. Про це повідомив мер Львова Садовий.

Ракети вдарили по об’єктах критичної інфраструктури Харкова та Чугуївського району області, повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Тут є перебої із електропостачанням.

Вибухи також пролунали у Львові. В ОВА повідомили про влучання в об’єкт критичної енергетичної інфраструктури в області, у Львові є проблеми з електропостачанням та перебої в роботі мобільних операторів.

Повністю без електроенергії “через прильоти” залишається Житомир, повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

Удар по об’єктах критичної інфраструктури влучили підтвердили у Рівному та Вінниці.

влучання

ФОТО REUTERS. У Києві є влучання у  багатоповерхівки в Печерському районі

У Кременчуцькому районі Полтавщини також влучили в об’єкт інфраструктури, повідомив очільник ОВА Дмитро Лунін. Є влучання в об’єкт інфраструктури в Кропивницькому районі Кіровоградщини.

Кілька ударів завдали по Кривому Рогу, є два “прильоти” по Хмельниччині, про вибухи повідомили також на Ковельщині.

Над територією Одеської області сили української протиповітряної оборони збили вісім дронів-камікадзе Shahed і крилату ракету “Калібр”.

Про це у відеозверненні повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат попередив, що 15-16 листопада Росія може повторити масовані ракетні атаки по Україні. У ці дні в Індонезії відбувається саміт Великої двадцятки.

You may also like...