Начальник штабу «Азову» подав заяву до ДБР на генерала. ЗМІ називають ім’я Содоля

Богдан Кротевич зазначив, що генерал вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал.

Начальник штабу бригади Нацгвардії «Азов» Богдан Кротевич звернувся до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо одного з бойових генералів, про що повідомив у Telegram. ЗМІ пишуть, що мова йде про генерал-лейтенанта Юрія Содоля, призначеного в лютому командувачем Об’єднаних сил ЗСУ.

«Написав листа в ДБР із закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал. Мені по**ін чи почнуть розслідування проти мене і мені п**ер чи посадять мене в тюрму. Мені не п**ер, що судять комбатів та комбригів за втрату спостережного посту, але не судять генерала за втрату областей та десятків міст та втрату тисяч солдатів», – написав Кротевич.

За словами військового, умови, у яких зараз воюють українські бригади – це «нереальний героїзм, в першу чергу солдат, командирів взводів, рот, батальйонів та бригад». Кротевич пояснив, що цей героїзм полягає в тому, що вони «стримують ворога не завдяки, а всупереч».

«І всі військові зараз розуміють, про яку людину я кажу, бо 99% військових його ненавидять за те, що він робить. Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює», – зазначив Кротевич.

Своєю чергою «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила, що військовий закликав відкрити справу проти Юрія Содоля. За даними УП, Кротевич звинувачує генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України. Він просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом.

Про те, що саме «керівник східним фронтом генерал Содоль «вбив» більше українських військових, ніж будь-який російський генерал», писала й одіозна народна депутатка зі «Слуги народу» Мар’яна Безугла.

Нагадаємо, Содоля призначили командувачем Об’єднаних сил ЗСУ 11 лютого 2024 року. Того дня президент Володимир Зеленський також призначив Ігоря Скибюка командувачем Десантно-штурмових військ, а Ігоря Плахуту – Сил територіальної оборони. Протягом 2018-2024 років Содоль командував орською піхотою України.

Ці призначення відбулися після того, як Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Замість нього головкомом став Олександр Сирський. // Дзеркало тижня

You may also like...