Спецслужби Латвії провели обшуки у «Домі Москви». У росіян істерика

У РФ назвали обшуки в «Домі Москви» «рейдерським вторгненням» і пообіцяла здійснити «кроки у відповідь».

21 та 22 грудня Служба державної безпеки Латвії провела обшуки у культурно-діловому центрі «Дім Москви» в Ризі в рамках кримінальної справи про порушення санкцій Євросоюзу.

Про це повідомила пресслужба латвійського відомства.

У відомстві також повідомили, що проти одного зі співробітників «Дому Москви» 23 листопада порушили кримінальну справу, у нього вдома відбулися обшуки.

21 грудня Сейм Латвії ухвалив у першому читанні законопроєкт про передачу будівлі «Дому Москви» у власність держави, повідомляє Радіо Свобода.

За даними авторів документа з парламентської комісії з державної безпеки, цей центр з моменту заснування використовувався «як точка опори для різних заходів впливу, що здійснюються Російською Федерацією та спрямовані проти інтересів Латвійської Республіки».

Ініціатори законопроєкту стверджують, що навіть після повномасштабного російського вторгнення в Україну в «Домі Москви» відбулися заходи, що, на їхню думку, «свідчить про підтримку агресивної політики, яку здійснює Росія».

Влада Латвії заявляла про плани конфіскувати російську власність – «Дім Москви» в Ризі та санаторій «Янтарний берег» у Юрмалі ще влітку 2022 року. // Главком

You may also like...