Суд у прокремлівській Сербії не дозволив екстрадувати до України ексгенерала СБУ Наумова

Таким чином апеляція підтвердила рішення Вищого суду першої інстанції у Ниші.

У Сербії апеляційний суд відмовив в екстрадиції до України колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, передає “Радіо Свобода”.

Апеляційний суд у Сербії відмовився екстрадувати до України ексгенерала СБУ Наумова

Андрій Наумов. Фото: radiosvoboda.org

Таким чином апеляція підтвердила рішення Вищого суду першої інстанції.

Це рішення юридично закріплює попередні судові вироки в Сербії щодо невидачі ексгенерала Служби безпеки Наумова на запит української сторони.

Нагадаємо, Наумова заарештували в червні на прикордонному переході Прешево, між Сербією та Північною Македонією, за підозрою у відмиванні грошей. Разом з ним був піймали і громадянина Німеччини Александара Акста, в автомобілі виявилиі незадекларовані понад 600 тис. євро, близько 125 тис. доларів, а також два смарагди.

У липні Вищий суд сербського міста Ниш відхилив запит України щодо екстрадиції Наумова. А минулого місяця український експосадовець отримав від сербського суду рік позбавлення волі за відмивання грошей. Під час судових засідань у Сербії Наумов заявляв, що побоюється за своє життя у разі повернення в Україну.

Також стало відомо, що ексгенералу СБУ, який, імовірно, надав російським окупантам інформацію про Чорнобильську зону відчуження, можуть надати притулок в РФ. Росія готова це робити в обмін на свідчення проти Володимира Зеленського. // LB.ua

You may also like...