Міністре! У вас в Обухові теж є “собака”?

До редакції “УК” надійшов лист від підприємців міста Обухів Київської області, у якому вони волають про допомогу. Новопризначений начальник міліції підполковник Кіндрась В.О. обклав місто даниною, як “дикий татаро-монгол”. Під міліцейську “десятину” та правове свавілля потапляють все нові і нові жертви. Куди дивиться керівництво МВС України і його кадровий апарат, призначаючи на начальницькі посади таких “правоохоронців”? Пане Міністре, коли ви припините заохочення та поширення у вашій галузі зухвалих проявів “службового собаківництва”?“До Вас звертаються представники малого та середнього бізнесу, які активно приймали участь у помаранчевій революції, мерзли на майдані, годували громаду, припинивши свої справи в її інтересах, та там мріяли про справедливість верховенства права та закону.

Всім відомі факти, які перепони створювала «обухівсько-донецька влада» по дорозі до майдану. Пройшов час, ми разом здобули перемогу, а змін на краще у нашому місті та районі не відбулось і саме прикре – не відбувається. Нові люди, які під лозунгом на наведення правопорядку все також прагнуть лише одного: збагачення за рахунок малого, середнього бізнесу та держави. Всі ті нелегальні оборудки та методи які існували при «старій владі» набрали нових обертів. Працювати стало все далі важче, як нам, так і тим людям, які насправді наводять порядок на наших вулицях. Люди стурбовані тим, що особи в великих погонах займаються фактично рекетом і їх не турбує справжня криміногенна обстановка, а статистика розкриття злочинів та адміністративних правопорушень штучно робиться і підводиться під «аналогічний період минулого року».

Ми також дуже стурбовані матеріальним становищем рядових правоохоронців, які істинно прагнуть порядку на вулицях, охороняючи наші інтереси.

З надією Вашого втручання у наші проблеми, маємо за мету навести деякі факти зловживань людей у великих погонах.

Так, здобувши велику посаду Начальника Обухівського РВ ГУ МВС України у Київській області п/п-ник міліції Кіндрась Василь Олімпович зібрав усіх представників малого перевізного бізнесу – «таксі», та наказав їм розробити графік безкоштовного перевезення співробітників міліції. Перевозити міліціонерів безкоштовно туди, куди вони накажуть безпосередньо таксисту, та за їх наказом бути свідком, або понятим. Цей злочинний наказ бізнесменам він надав, мотивуючи його тим, що у РВ відсутні кошти на пальне. Таксисти змушені виконувати цей наказ, щоб зберегти свій маленький прибуток у нашому місті, хоча відомо, що РВ фінансується з державного бюджету міста та району в повному обсязі. Пального та автомобілів для виконання службових завдань достатньо.

Така ситуація з «таксі» виникла тому що п/п-ник міліції Кіндрась В.О. сприймає пальне, як свою власну статтю доходу, проводячи за державні кошти не легальну оборудку з талонами, які купуються без всякого тендеру за злочинною домовленістю з господарем АЗС «Віра», оскільки він, як і багато інших, не хоче втратити свій бізнес. Ця оборудка була б не завершеною, як щоб людина у великих погонах не змушувала своїх підлеглих списувати бензин, який вони купують за власний кошт для виконання свого обов’язку перед державою у якості правоохоронця.

За так названою відсутністю пального та автотранспорту в РВ, людина у великих погонах знаходячись в нетверезому стані скоює 25.06.2005 року ДТП на службовому автомобілі Шкода «Октавія» д.н. 10 07 КХ на трасі Київ – Житомир, святкуючи чиєсь весілля. Після чого не знаходиться на робочому місці біля двох тижнів. В той же час, він отримує не маленьку заробітну плату, навіть не знаходячись на робочому місці, все ж с того державного бюджету. Так, вказана людина у великих погонах отримує заробітну платню більш ніж 5000 (п’ять тисяч) грн., а людина, яка на справді, ризикуючи власним життям, наводить правопорядок – межує з бідністю, отримуючи трохи більше шістсот грн. Така соціальна несправедливість призводить до негативної ситуації , яка складається серед співробітників, один – «жирує», а інші повинні виживати та віддавати борг державі.

Автори цього звернення, а також громада міста та району розлючена тим, що знаходячись трохи більше чотирьох місяців на посаді Начальника РВ п/п-ник міліції Кіндрась В.О. за свої «трудові доходи» вже розпочав розбудову елітного маєтку у с. Першого Травня Обухівського району, змушуючи все також підприємців безкоштовно працювати на нього.

Зазначенні зловживання Начальника РВ п/п-ника міліції Кіндрась В.О. здаються маленькими, перед тими які він робить, нехтуючи законом, арештовуючи людей з метою отримання викупу. Така практика з приходом нового керівника постійно має місце. Так, за його усною вказівкою у порушення норм кримінально – процесуального законодавства України затриманий гр. Божок Микола Анатолійович, який без наявних на це законних підстав, знаходиться на момент цього звернення в ізоляторі тимчасового тримання. На родичів вказаного громадянина виходять повноважні люди «вирішити це питання» за гроші.

25.06.2005 року був затриманий гр. Луцак Володимир Михайлович, якого тримали під вартою за вказівкою Начальника до тих пір, поки згаданий вище не зрозумів, що ні гр.. Луцак В.М. ні його родичі не спроможні викупити його.

26 червня 2005 року без будь яких на то підстав, власноруч п/п-ник міліції Кіндрась В.О. забрав трактор «Білорусь» д.н. 207 23 КА , який належить гр.. Гальченко Віктору Івановичу на штрафний майданчик Обухівського РВ ГУ МВС України в Київській області, також ним були забрані і документи на трактор. Скарги на дії Начальника РВ до Прокуратури Обухівського району залишені без уваги, правова оцінка діям п/п-ника міліції Кіндрась В.О. не надана. Власник зміг забрати свій трактор, зміг у розукомплетованому вигляді зі сплатою викупу.

Практика вилучення без належних на то підстав номерних знаків та документів на автомобільний транспорт з метою їх викупу власниками п/п-ник міліції Кіндрась В.О. налагодив як свій власний бізнес. Зазначенні факти далеко не одиночні і рахуються вже десятками.

Активно п/п-ник міліції Кіндрась В.О. та за його вказівкою маленькі міліціонери приймають участь в агітації зручних для нього кандидатів на посади Голів селищних рад, обіцяючи людям провести газ, відремонтувати дороги та інше за рахунок МВС України.

Люди залякані, на їх думку Прокуратура Обухівського району знаючи про все це без діє і тут хочеться згадати слова нашого народного Президента: «здибалися, як два бички», прокурор та начальник районного відділу міліції. Також слова Президента, які були вказані на прес-конференції у критику правоохоронним органам, стосуються і нашого міста та району.

Ми не маємо змоги звернутись за вказаними фактами відкрито і публічно, хоча вони є на сто відсотків правдою, та вважаємо, що ми захищені лише тоді, коли ми звертаємося через Інтернет. Така наша боязнь, без Вашого втручання до нас в допомогу, є лише тимчасовою і ми за справедливість та правду будемо іти до кінця, до нашої мрії: жити у Державі, де є верховенство права та Закону.

З повагою і надією на Вашу поміч, громада Обухівського району”.

Редакція “УК” сподівається, що цей лист не залишиться поза увагою керівництва МВС України.

“УК”

You may also like...