Криминальная хроника Украины на 22.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 068 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 935 (36,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 28 пограбувань та 16 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 26 гранат, 200 грамів вибухівки та 445 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 9 осіб, в яких вилучено 31,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 543 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 111 – травмовано.

У Кривому Розі Дніпропетровської області 19 вересня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 18 вересня на вулиці зазначеного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У Комінтернівському районі Одеської області в будинку місцевої жительки було знайдено мертвою з травмою голови жінку, без певного місця проживання та роботи. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя та жителя Одеси. Попередньо встановлено, що вони ввечері 20 вересня в зазначеному будинку завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Переяслав-Хмельницькому районі Київської області 21 вересня місцевий житель у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з власної необережності, пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у живіт свою односельчанку.

У Пустомитівському районі Львівської області 6 серпня до будинку 45-річної приватної підприємниці увірвалися четверо невідомих у масках. Нападники завдали тілесних ушкоджень господарці, зв’язали останню, її чоловіка і доньку, викрали 5,5 тисячі гривень, 2,4 тисячі доларів США, 50 євро та ювелірні вироби. Потерпілу госпіталізовано. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали безробітних місцевих жителів – двох братів.

У Луганську 21 вересня на вулиці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 16 вересня в приміщенні обласної клінічної лікарні викрав у безробітного місцевого жителя 400 гривень.

У Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох місцевих жителів віком від 22 до 32 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 6 вересня на міському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на семи могилах.

У місті Краснодон Луганської області 21 вересня на вулиці працівники міліції затримали іноземного громадянина, в якого вилучили п’ять електродетонаторів.

У місті Сєверодонецьк Луганської області працівники міліції затримали місцевого жителя, зі схованки якого вилучили 26 гранат, дві мінометні міни та дев’ять артилерійських снарядів різного калібру (усе часів Великої Вітчизняної війни).

У Христинівському районі Черкаської області працівники міліції затримали місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили 190 грамів вибухівки.

У Шевченківському районі міста Києва працівники міліції затримали місцевого жителя, у квартирі за місцем проживання якого вилучили 105 грамів кокаїну та 265 таблеток “екстазі”.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році, під час реконструкції адміністративної будівлі згаданого підприємства, завищили вартість виконаних робіт й привласнили 855 тисяч гривень бюджетних коштів. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробівтника одного з навчальних закладів, котрий вимагав три тисячі доларів США хабара від жительки міста Луцька за сприяння її знайомим у вступі до вказаного закладу. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі 1,5 тисячі доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця міськради, котрий у 2007 році незаконно надав двом місцевим жителям висновки про погодження відведення двох земельних ділянок (загальна площа 0,2 га) під будівництво житлових будинків. Таким чином державі завдано збитки на суму 186,9 тисячі гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...