Криминальная хроника Украины на 23.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 677 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 846 (37,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 25 пограбувань та 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,3 кілограма вибухівки та 378 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, в яких вилучено 56,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 870 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 52 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 138 – травмовано.

У місті Мала Висця Кіровоградської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 вересня в будинку 62-річного пенсіонера, під час раптово виниклої сварки дерев’яними палицями вбили місцевого жителя й завдали тілесних ушкоджень господарю помешкання (невдовзі помер у лікарні) та 56-річному безробітному місцевому жителю.

У Долинському районі Кіровоградської області 21 вересня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали його співмешканку – 36-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень 21 вересня ножем вбила потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Апостолів Дніпропетровської області 20 вересня після гасіння пожежі в квартирі місцевого жителя було знайдено мертвими господаря та його дружину. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали жителя Дніпропетровського району. Попередньо встановлено, що він уночі 20 вересня в квартирі потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й з метою приховування злочину підпалив зазначену квартиру. У результаті пожежі отруїлася чадним газом дружина потерпілого.

У Слов’яносербському районі Луганської області працівники міліції затримали місцевого жителя, у квартирі якого вилучено 1,2 кілограма вибухівки.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у липні цього року незаконно реалізував 3,4 тисячі тонн пшениці вказаного товариства, а виручені грошові кошти привласнив. У результаті протиправних дій згаданому товариству завдано збитки на суму 2,4 мільйона гривень. Слідчим управлінням ГУМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі, усупереч укладеній угоді, перерахували товариству з обмеженою відповідальністю 1,9 мільйона гривень за поставку поліграфічного обладнання, яке так і не було надане. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі впродовж минулого року вносили до податкових декларацій неправдиві відомості щодо здійснення безтоварних операцій, чим завищили податковий кредит на суму мільйон гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...