Ріелтор «розвела» родину із Львівщини на вісім тисяч доларів США

Одна сім’я у Стрию вирішила купити будинок. Ринок збуту вивчали всією родиною. Пошуки житла тривали доти, поки не знайшли «хорошу» жінку – ріелтера. 

Місцева мешканка добре зналась на нерухомості. По-діловому підійшла до пошуку житла. Жінка вислухала усі вимоги до помешкання і запропонувала їм гарний будинок, який сподобався усій сім’ї, а головне був їм «по-кишені».

Ріелтер пообіцяла, що впродовж місяця оформить усі необхідні документи для купівлі-продажу. Обіцяла займатись усім особисто, бо, начебто, власниця будинку живе у Закарпатській області і не має на це часу.

Покупці дали вісім тисяч доларів США завдатку.

Упродовж місяць сім’я чекала на оформлення усіх документів. Але коли час минув, вирішили зателефонувати до свого ріелтера і з’ясувати, коли ж зможуть оселитися у будинку. Жінка тягнула час, вигадуючи все нові і нові причини, які, нібито, перешкоджають нотаріальному оформленню житла. Занепокоєні покупці вирішили дізнатись номер телефону власниці будинку і поспілкуватись з нею особисто, щоб з’ясувати причину затримки оформлення покупки.

Проте, коли вони зателефонували до власниці будинку, були вкрай здивовані. Жінка сказала, що справді продає нерухомість і вже має клієнтів, а от про ріелтера чує вперше.

Того ж дня ошукані покупці звернулись до правоохоронців. Міліціонери Стрийського міськвідділу міліції з’ясували, що горе-ріелтор уже витратила отриманий завдаток на оплату навчання своєї дитини у ВНЗ і повертати гроші клієнтам не збиралася.

За цим фактом порушено кримінальну справу.

Ольга Адамська, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
 

You may also like...