У Львові затримано чоловіка, який грабував школярів

Львівські оперативники затримали грабіжника, який відбирав мобільні телефони у школярів. Жертвами зловмисника ставали хлопчики та дівчатка приблизно одного віку, повідомляє Галина Лемішко, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області. 

«Як правило, він нападав на дітей, яким було дев’ять чи десять років. Свою майбутню жертву зустрічав ще біля шкільного подвір’я», – повідомив Ігор Іващишин, виконувач обов’язків керівника відділення кримінальної міліції у справах дітей Залізничного РВ Львова.

Усі грабунки чоловік вчиняв у обідню пору, коли дітлахи поверталися з уроків додому.

«Чекав їх під школою, дивився, у кого є мобільний. Підходив якомога ближче, але намагався, щоб мене не запам’ятали. Нападав, коли нікого не було поруч. Обирав момент, коли дитина розмовляла по телефону. Швидко підбігав, видирав у неї мобільний і втікав», – розповідає грабіжник.

Викрадені телефони одразу ж продав таксистам. Каже: хоч не раз траплялися й дорогі моделі, ніколи не вдавалося вторгувати за них більше сотні гривень. Ці гроші одразу ж витрачав на алкоголь.

Затриманому 24 роки. У нього вже є чималий кримінальний стаж. Двічі його судили за крадіжки. Минулого року він звільнився із тюрми. Якийсь час намагався заробляти у законний спосіб, та, зрештою, таки повернувся до звичного «ремесла».

Чоловік уже зізнався у чотирьох пограбуваннях. Проте, правоохоронці підозрюють: це ще далеко не весь перелік його кримінальних «подвигів». Тому просять уважно роздивитися фото цього чоловіка. Можливо, ваша дитина упізнає його. Звертатися із заявами слід до Залізничного райвідділку міліції Львова або ж за телефоном «102».

МВС України

 

You may also like...