«Вагонні» зловживання завели посадовців у тупик – на лаву підсудних

На відміну від посадових осіб одного з державних підприємств Харкова, Остап Бендер знав «чотириста порівняно чесних способів відбирання грошей», але при цьому великий комбінатор завжди підкреслював, що в грошових питаннях він незмінно поважає Кримінальний кодекс.

Правоохоронці встановили, що в жовтні минулого року посадовці підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, завищили в тендерній документації вартість на обладнання спеціалізованих вагонів. Тобто за державні кошти було проведено закупівлю вагонних частин за цінами, які значно перевищують договірні. Таким чином шахрайські дії службовців дозволили їм привласнити майже 7,5 мільйонів гривень, чим державі було завдано збитків на вказану суму.

Проте неповага до Кримінального кодексу України не звільнить шахраїв від відповідальності. Стосовно них працівниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Харківській області зібрані відповідні матеріали. За цими матеріалами міжрайонною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, що тягне за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

МВС України

 

You may also like...