Банда на лаві підсудних

До суду спрямована кримінальна справа відносно злочинної групи, яка  займалася розбійними нападами в містах Донетчини. Зловмисників вдалося знешкоджувати завдяки зусиллям співробітників Артемівського відділу  по боротьбі з організованою злочинністю УБОЗ в Донецькій області.

В кінці січня нинішнього року  в Артемівську був вчинений ряд зухвалих розбійних нападів на магазини. Для своїх нальотів злочинці вибирали заклади, які знаходяться  на околиці міста і не обладнані сигналізацією.  Нальотчики  діяли по одній і тій же схемі. Дочекавшись поки  торгову точку покинуть відвідувачі, вони забігали в приміщення і,  погрожуючи продавцям травматичним пістолетом, який був перероблений під вогнепальну зброю,  а також  электрошокером, забирали не тільки  всю готівку,  але й цінні речі продавців – телефони, ноутбуки і т.д. При цьому  у всіх випадках для маскування бандити  використовували медичні маски.  Нападники покидали місця скоєння злочинів на автомобілі, який чекав їх неподалеку.    Хоча осіб  «гангстерів» ніхто з потерпілих розглянути не міг, убозівці все ж таки знайшли ряд зачіпок, які протягом місяця дозволили вийти на одного із злочинців, а потім і на його «колег» по кримінальному ремеслу.

Було встановлено, що на чолі групи стоїть 25-річний житель Артемівська,  раніше судимий   за корисливі злочини. Серед його спільників ще четверо молодих людей у віці від 23 до 30 років, які проживали в Горлівці і Артемівську. Троє з них, як і ватажок,  вже встигли побувати за гратами за крадіжки, грабежи, розбої і навіть вбивство. Як встановлено, основний кістяк угрупування склався під час відбування покарання в місцях позбавлення волі, де хлопці познайомилися один з одним.

Під час  розслідування   у затриманих  вилучили  зброю,  маски,   электрошокер. Було встановлено, що на рахунку угрупування 12 розбійних нападів, які вони почали скоювати ще в 2008 році. Спочатку зловмисники нападали на салони ігрових автоматів і ігрові клуби,  а коли ті позакривалися,  то «перекваліфікувалися», вибравши об’єктами нападів  магазини. Банда «наслідила» по всій Донетчині, вчинивши нальоти  в  Артемівську, Горлівці, Константинівці, Красноармійську, Краматорську.

В даний час кримінальна справа передана до  суду. Нальотчикам пред’явлені звинувачення  по декількох статтях кримінального кодексу –  в бандитизмі, розбоях, незаконному поводженні зі зброєю. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
   
Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...