Зловмисника розшукали серед торгівців на ринку

Початок цієї історії припадає на пізній вечір 22 листопада, коли в Косівський райвідділ міліції на Івано-Франківщині зателефонував священик і повідомив про те, що обікрадено його оселю. У село виїхала слідчо-оперативна група і на місці події правоохоронці дійсно зафіксували факт незаконного проникнення шляхом розбиття вікна. З будинку зникла певна сума грошей, а також ще декілька речей. Що характерно, злодія не зацікавили ювелірні вироби.

Розкрити крадіжку за гарячими слідами тоді не вдалося, однак працівники карного розшуку були наполегливими в тому, щоби встановити особу зловмисника. Вже тепер є зрозуміло, наскільки важко було «зачепитися» за бодай якусь дрібничку, оскільки злодієм насправді виявилася особа без постійного місця проживання.

25-річного чоловіка міліціонери затримали на ринку в селищі Кутах Косівського району, де він торгував нехитрими новорічними атрибутами – гірляндами, масками, ялинковим «дощиком». Зацікавившись торгівцем, котрого ніхто з місцевих завсідників раніше тут не бачив, розшуківці здобули про нього певну інформацію. І виявилося, що теперішній перший заступник начальника Косівського райвідділу міліції Ігор Візнюк затримував цю особу ще у 2007 році, коли працював в обласному карному розшуку. На той час уродженця Російської Федерації міліціонери викрили у вчиненні розбійних нападів на жінок у Тисменицькому районі на Івано-Франківщині. Зловмисник грабував пізніх перехожих, залякуючи їх іграшковим пістолетом.

За вироком суду підсудний мав відбувати покарання у місцях позбавлення волі упродовж п’яти років. Засудженого достроково випустили на волю через 3 роки і 5 місяців, оскільки він тяжко хворів на відкриту форму туберкульозу. Молодик проходив стаціонарне лікування у медзакладі у Косівському районі. Увечері 22 листопада, як уже достовірно з’ясовано, він непомітно покинув диспансер, вчинив крадіжку з помешкання священика і так само непомітно повернувся в заклад. За декілька днів молодого чоловіка виписали і він на певний час зник, оскільки не має визначеного місця проживання.

Як розповів перший заступник начальника косівської міліції Ігор Візнюк, після скоєння крадіжки зловмисник перебував у Чернівецькій області, де на викрадені гроші накупив різноманітного краму для продажу на ринку, а для себе придбав новий костюм.

Про те він витратив не всі гроші, частку в нього вилучено. У зловмисника вилучено також рушник, який священик використовував при проведенні обрядів. Але найцікавішою знахідкою правоохоронців стала звичайна рукавиця. Під час крадіжки кримінальник викрав пару рукавиць, однак коли вибирався з розбитого вікна, то одну рукавицю мимоволі загубив у хаті. Тепер, як мовиться, пара рукавиць у комплекті.

Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Суд санкціонував арешт підозрюваного, зловмисникові загрожує покарання у вигляді від 3 до 6 років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
 

You may also like...