Стан аварійності в столиці за січень 2012 року

За січень місяць 2012 року на території м. Києва зареєстровано  132 дорожньо-транспортні пригоди  (на 6,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року), в яких 9 осіб(- 35,7%)  загинуло та 170 (-8,3%) – отримали травми різного ступеню тяжкості.

Зокрема, на вулицях столиці за участю дітей скоєно 12 ДТП  внаслідок яких 13 неповнолітніх було травмовано. Більшість таких ДТП сталося через порушення водіями Правил дорожнього руху. Так, з вини дітей у січні місяці сталася лише одна дорожньо-транспортна пригода (на 50% менше, ніж за аналогічний період минулого року), внаслідок якої травмувалась одна дитина.

Основними причинами ДТП з вини водіїв у поточному році залишаються: 
 
керування у нетверезому стані – 3 ДТП (на 200 % більше, ніж за аналогічний період минулого року), в яких 3 особи отримали травми;
– перевищення безпечної швидкості руху – 9 ДТП, в яких 17 людей травмовано;
– порушення правил проїзду пішохідних переходів – 16 ДТП, в яких одна особа загинула та 16 отримали травми;
– порушення правил маневрування – 28 ДТП, в яких одна людина загинула та 52 – травмовано;
– порушення правил проїзду перехресть – 16 ДТП, в яких 21 особа отримала травми;
– не додерження дистанції – 5 ДТП, в яких 7 людей – травмовано.

В столиці у січні місяці нинішнього року через порушення Правил дорожнього руху пішоходами сталося 24 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 25 осіб отримали травми різного ступеню тяжкості. У переважній більшості випадків громадяни потрапляли в біду через те, що переходили дорогу в непередбаченому для того місці (зафіксовано 14 ДТП) та через неочікуваний вихід на проїзну частину (8 ДТП).
 
УДАІ м. Києва

You may also like...