Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 28.05.2013

За 27 травня співробітники столичної ДАІ виявили 717 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 250 відхилень від правил. За керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено 40 водіїв.

За минулу добу в столиці зареєстровано шість ДТП, в яких вісім осіб отримали травми, в тому числі троє дітей. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте особливо уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.

До уваги водіїв! З 20 травня по 15 червня в столиці проводиться комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2013». У літній період об’єм пасажирських перевезень значно зростає, оскільки розпочинається сезон відпусток та екскурсій. Аби дорога до відпочинку була безпечною, співробітники ДАІ будуть звертати особливу увагу на технічний стан пасажирських транспортних засобів, які залучаються до перевезень людей, зокрема під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку, посилять контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту.

Представники ДАІ ретельно перевірять технічну готовність автобусів, мікроавтобусів та іншого відповідного транспорту до експлуатації у літній період. Увага приділятиметься справності запасних та аварійних виходів, виявленню фактів незаконного переобладнання автобусів, встановлення непередбачених технічною документацією додаткових місць для сидіння тощо. Крім того, буде здійснюватися контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового медичного контролю перед виходом на маршрут.
У понеділок співробітники полку ДПС ДАІ у Оболонському районі міста затримали водія автомобіля «Ford Transit», який перебував у розшуку за скоєння злочину. Для з’ясування обставин, чоловіка доставили до райуправління міліції.

ДАІ звертає увагу, що з 20 по 30 травня в столиці проходять профілактичні заходи «Діти вулиці». Співробітники міліції виявлятимуть бездоглядних неповнолітніх, які займаються бродяжництвом і жебрацтвом, а також виявлятимуть осіб, які продають дітям алкогольні та тютюнові вироби, а також втягують неповнолітніх у протиправну діяльність.

В столиці з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, напередодні та під час літніх шкільних канікул, в усіх навчальних закладах Державтоінспекція проведе тематичні уроки, бесіди з правил безпечної поведінки на дорозі. Крім того, інспектори ДАІ посилять нагляд за поведінкою неповнолітніх на дорогах міста – виявлятимуть дітей-порушників правил дорожнього руху. Також, особлива увага приділятиметься перевезенню дітей автомобільним транспортом.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...