Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 26.09.2013

За 25 вересня співробітники столичної ДАІ виявили 656 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 275 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 69 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 18; порушення правил проїзду перехресть – 26. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 37 водіїв.

За добу в столиці було зареєстровано 4 ДТП, в яких 4 особи отримали травми. Звертаємо увагу водіїв на несприятливі погодні умови. Ранні сутінки, дощ. Всі ці прикмети осені значною мірою ускладнюють життя всім учасникам дорожнього руху. З настанням осіннього періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі.

Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким безпечним атрибутом дітей.

У середу співробітники столичної Державтоінспекції у Святошинському та Оболонському районах міста затримали двох громадян, які нанесли тілесні ушкодження іншим особам. Інспектори полку ДПС ДАІ у Печерському районі столиці затримали чоловіка за крадіжку товару з магазину одягу. Крім того, працівники столичної Державтоінспекції затримали двох громадян за незаконне зберігання наркотичної речовини. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

В столиці зареєстровано факт незаконного заволодіння транспортним засобом: так, у Подільському районі невідомі викрали «ВАЗ 21063», бежевого кольору, н.з. АА1625МІ, 1990 року випуску. Прийнято міри розшуку. В цей же час, під час несення служби в Оболонському районі міста інспектори ДАІ затримали чоловіка, який раніше викрав автомобіль «OPEL KADETT». Затриманого доставлено до Оболонського райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...