Оточення Пшонки звинувачують у розкраданні 2 мільйонів, виділених на обстріляний будинок у Краматорс

ПрАТ «Вестастрой» за сприяння посадовців Управління житлового та комунального господарства Краматорської міськради Донецької області неправомірно отримало підряд вартістю 2,20 млн грн. на ремонт житлового будинку на вул. Щербакова, 16.

Про це свідчить ухвала Краматорського міського суду від 25 вересня.

У грудні 2014 року Управління ЖКГ Краматорської міськради найняло кілька фірм провести ремонт будинків, зруйнованих в ході бойових дій в липні 2014 року у Краматорську. Зокрема, підряд отримало і ПрАТ «Вестастрой».

У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що ремонтувати будинок на вул. Щербакова, 16 зголосилося два підприємства – «Вестастрой» і ТОВ «Строймонтаж». Обидві фірми надали на конкурс підроблені довідки з реєстру підприємств, щодо яких порушено справи про банкрутство, а також про відсутність заборгованості з податків і інших платежів. Також правоохоронці стверджують, що ці фірми неправомірно отримали ліцензії на господарську діяльність, пов’язану із створенням об’єктів архітектури. Зокрема, вони надали Державній архітектурно-будівельній інспекції України недостовірні дані про працевлаштованих осіб, які мають відповідні спеціальності, наявність обладнання, машин та механізмів, які необхідні в роботі, та інші документи.

Слідством встановлено, що начальник Управління ЖКГ Краматорської міськради вступив у змову з власником «Вестастрой» з метою подальшого привласнення бюджетних коштів.

У рамках вказаного договору чиновники вже підписали акти виконаних робіт і здійснили оплату. За даними слідства, обсяги робіт були завищені, і частину державних коштів посадовці разом із підрядником привласнили.

Дана справа перебуває на стадії розслідування.

Нагадаємо, у червні цього року Управління ЖКГ Краматорської міськради і «Вестастрой» підписали ще один договір по ремонту того ж будинку на вул. Щербакова, 16 на суму 2,13 млн грн.

Загалом протягом 2009-2015 рр. ПрАТ «Вестастрой» отримало підрядів на суму 29,33 млн грн., з яких 18,39 млн грн. – протягом 2014-2015 рр.

40% акцій «Вестастрой» записано на краматорчанку Тетяну Трофименко. Решта 60% належить Костянтину Машненкову, екс-депутату Донецької облради і одному із засновників відділення Партії регіонів у Краматорську. У пресі Машненкова свого часу називали «квотою Пшонки» на місцевих виборах, а також кумом біглого генпрокурора.

«Вестастрой» є партнером по ПрАТ «Медіагруп нові проекти» Михайла Бурова, члена наглядової ради ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод» Сергія Близнюка, сина екс-очільника Мінрегіонрозвитку Анатолія Близнюка.

Батько Михайла Бурова – Володимир Буров є земляком Віктора Пшонки і має дачу поряд з ним у смт Дробишеве Донецької області. Відомо, що фірма Михайла Бурова ТОВ «Укрмістобудпроект» орендувала землю під Києвом, якою користувався син Пшонки.

Михайло Буров та його батько Володимир Бурови значились як помічники народного депутата Артема Пшонки у 2007-2012 рр. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...