Лисичанські поліцейські викрили молодиків, які познущалися над державним прапором

Правоохоронці встановили двох 16-річних парубків, які наприкінці грудня 2015 року на териконі у м. Лисичанську зломили флагшток та зрізали державний прапор України.

12 січня цього року до Лисичанського відділу поліції з Лисичанської міської прокуратури надійшов матеріал щодо викладення в мережі Інтернет статті під назвою "Сепаратисты сорвали украинский флаг, развивающийся над Лисичанском". У статті зазначалось, що невідомий чоловік зірвав з флагштока та підпалив Український прапор, який майорів над Лисичанськом.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів у скоєнні даного злочину оперативники викрили двох молодиків 1999 р.н., які наприкінці грудня 2015 року піднялись на терикон, розташований поблизу вул. Рєпіна м. Лисичанськ, зломили флагшток, зрізали прапор та зробили з ним по черзі фотознімки на свої мобільні телефони, після чого один з хлопців виклав вказані фотознімки до кількох сепаратистських груп в одній з соціальних мереж.

Даний факт внесено до ЄРДР та кваліфікований за ч. 1 ст. 338 КК України «Наруга над державними символами». Неповнолітнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.

Відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області

You may also like...