Криминальная хроника Украины на 14.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 101 заява про злочини. Вжитими заходами 2 216 ( 43,4 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 36 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 800 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб. У них вилучено 623,8 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 174 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

 Протягом минулої доби порушено 74 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 29 – у сфері службової діяльності, у тому числі десять – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 135 – травмовані.

 У місті Артемівську Донецької області 11 жовтня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 39-річного безробітного, раніше судимого господаря та з аналогічними пораненнями в непритомному стані 29-річного безробітного місцевого жителя (госпіталізовано). У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який у згаданій квартирі завдав ножові поранення зазначеним особам під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Маріуполі Донецької області 11 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з рубаною раною голови 79-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 51 та 52 роки, які через вікно проникли до згаданого будинку, завдали господарці смертельні тілесні ушкодження й викрали ювелірні вироби. Викрадене вилучено.

 У Сумах на околиці міста 25 червня на березі річки було знайдено мертвим 40-річного безробітного жителя області. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкоджень внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох осіб без певного місця проживання й роботи, віком 26 та 49 років, які завдали смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Брянці Луганської області 12 жовтня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 40-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці міста вбив ножем  потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Брянці Луганської області 10 жовтня у своїй квартирі було знайдено мертвим 35-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 14 та 17 років, які у згаданій квартирі завдали смертельні тілесні ушкодження господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Золочівському районі Львівської області 11 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвим 76-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок колотої рани голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали жителя районного центру та двох місцевих жителів, віком 16 – 26 років. Попередньо встановлено, що вони з метою крадіжки зайшли до будинку потерпілого й завдали йому смертельні поранення.

 У Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим 12 жовтня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя. Встановлено, що він на ґрунті ревнощів через вікно вкинув до квартири свого 43-річного безробітного односельця пляшку з легкозаймистою рідиною, унаслідок чого сталося загоряння, яке було ліквідовано господарем. У результаті цього потерпілий та його 43-річна співмешканка отримали опіки тіла (госпіталізовано).

 У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста, з хуліганських спонукань, завдав тілесні ушкодження 55-річному безробітному місцевому жителю (госпіталізовано).

 У місті Коломиї Івано-Франківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя та двох жителів Коломийського району, віком 21 – 31 рік, які 13 жовтня в згаданому місті на кладовищі викрали металеві фрагменти з шести могил (вилучено).

 У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він 1 жовтня у згаданому місті через незачинене вікно проник до квартири 47-річної безробітної й викрав відеокамеру, 1,7 тисяч гривень, 200 доларів США та десять євро. Викрадене вилучено.

 У Новомосковському районі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

 У Новомосковському районі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 250 грамів вибухівки.

 У Берегівському районі Закарпатської області працівники міліції затримали 44-річного безробітного, з будинку якого вилучено 2,4 кілограма  марихуани та 700 грамів конопель.

 У місті Кіровограді працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя, із недобудованого будинку якого вилучено 600 кілограмів макової соломки.

 У місті Ровеньках Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 18 – річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено чотири кілограми марихуани.

 У місті Одесі працівники міліції затримали 44-річного працівника охоронної фірми, з будинку якого вилучено 10,3 грама кокаїну, 7,6 грама героїну та чотири грами метадону.

 У місті Харкові на вулиці працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя, з автомашини якого вилучено дві тисячі капсул трамадолу, а з будинку за місцем проживання – 120 тисяч капсул трамадолу, одну тисячу таблеток “екстазі” та близько кілограма амфетаміну.

 У Дергачівському районі Харківської області на митному посту працівники міліції затримали 45-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено дві тисячі капсул трамадолу.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які 2007 році реалізували місцевим жителям квартири в трьох житлових будинках, що фактично не були введені в експлуатацію, а отримані гроші в сумі 4,87 мільйона гривень використали на власні потреби. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано експерта-оцінювача приватного підприємства, яка в квітні минулого року завищила розмір ринкової вартості заставного майна (земельна ділянка площею 0,18 га в одному із селищ Новомосковського району цієї ж області), що належить товариству з обмеженою відповідальністю, на підставі чого ТОВ незаконно отримало у відкритому акціонерному товаристві кредит у сумі 809 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців одного з управлінь Київської облдержадміністрації. Вони торік на підставі підроблених документів (було завищено обсяги виконаних робіт із захисту від підтоплення житлового масиву в одному з міст) незаконно перерахували виконавцю цих робіт – товариству з обмеженою відповідальністю, яке не має відповідної ліцензії на виконання цих робіт, 1,27 мільйона гривень бюджетних коштів. Таким чином державі було завдано збитки на вказану суму. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

 

You may also like...