Криминальная хроника Украины на 20.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 577 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 707 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 28 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, саморобну гвинтівку, гранату, 1,1 кілограма вибухівки та 174 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 15 осіб, в яких вилучено 37,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 741 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 146 – травмовано.

У місті Донецьку 19 липня на вулиці невідомий пострілом із саморобного пістолета смертельно поранив 62-річного робітника приватного підприємства місцевого жителя під час раптово виниклої сварки. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за скоєний злочин затримали 37-річного безробітного жителя міста Авдіївки Донецької області.

У Шахтарському районі Донецької області 16 серпня на автодорозі було знайдено тіло 53-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 16 серпня у вказаному місці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Кобеляцькому районі Полтавської області 19 серпня працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 18 серпня на подвір’ї власного домогосподарства завдав смертельних тілесних ушкоджень 54-річному громадянину сусідньої держави під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Києві 15 серпня у власній квартирі було знайдено мертвим 55-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного жителя Петриківського району Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він уночі 14 серпня в квартирі потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Сімферополі 19 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 28-річних громадян сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони ввечері 6 серпня на вулиці зазначеного міста відібрали у 57-річного іноземного громадянина мобільний телефон.

У Перевальському районі Луганської області 19 серпня працівники міліції затримали 24-річного робітника шахти раніше судимого місцевого жителя, який впродовж двох останніх місяців на місцевому кладовищі, з метою крадіжки металевих фрагментів, пошкодив надгробки на 16 могилах.

У Лутугинському районі Луганської області в будинку 35-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції вилучили кілограм вибухівки.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в будинку 42-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя працівники міліції вилучили 15 кілограмів макової соломки.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора відділення однієї з фінансових установ, котрий отримав 600 доларів США хабара від місцевої жительки за невжиття заходів щодо повернення нею кредитних коштів у сумі 40 тисяч доларів США. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж минулого та цього років внесли до податкових декларацій неправдиві відомості, у результаті чого до держбюджету не було сплачено обов’язкових платежів на суму 2,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення)

МВС України
 

You may also like...