На Київщині слідчому поліції повідомлено про підозру у фальсіфікаціі матеріалів кримінальної справи

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру слідчому поліції.

За даними слідства, яке проводиться слідчими СБУ у м. Києві та Київській області, встановлено, що слідчий територіального органу поліції Київської області, будучи службовою особою, в ході здійснення досудового розслідування тяжкого злочину – кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, склав завідомо неправдивий протокол додаткового допиту потерпілого, який у подальшому скерував до Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення судово-товарознавчої експертизи.

Крім того, продовжуючи свої злочинні дії в ході досудового розслідування вищевказаного кримінального правопорушення, слідчим складено завідомо неправдивий протокол про надання доступу до матеріалів досудового розслідування, протокол ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, повідомлення потерпілого про надання доступу до матеріалів досудового розслідування, без участі останнього.

В подальшому, правоохоронець долучив до матеріалів кримінального провадження вищевказані завідомо підроблені документи та разом зі складеним обвинувальним актом скерував прокурору у кримінальному провадженні на затвердження.

Дії слідчого кваліфіковано як складання завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до них завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та використання завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...