Слідчого поліції Одещини взяли під варту за хабарництво

Співробітника поліції Одеської області викрили на вимаганні неправомірної вигоди. Погрожуючи свідку пограбування змінити процесуальний статус у справі, слідчий поліції вимагав неправомірну вигоду.

Оперативники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили, що один зі співробітників Роздільнянського відділу поліції Одещини вдається до корупційних дій. 42-річний капітан поліції, зловживаючи службовим становищем, вимагав кошти з мешканця Одеси.

Слідчий поліції проводив досудове розслідування за фактом пограбування. Під час допиту свідка у справі співробітник поліції, погрожуючи змінити його процесуальний статус на підозрюваного, почав вимагати хабара.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 ( Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)   Кримінального кодексу України.

Відразу після отримання коштів поблизу адміністративної будівлі відділу поліції слідчого затримали працівники УДВБ НПУ, ДБР та прокуратури.

Речові докази вилучено. Капітану поліції оголошено про підозру. За інкримінований злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...