У столиці продовжується небезпечне будівництво, яке загрожує роботі Деснянської водопровідної станції

У Деснянському районі столиці, в межах охоронної зони Деснянської водопровідної станції Київводоканалу активізувалися будівельні роботи на ділянці, що розташована в безпосередній близькості від водозабірного ковша.

Це означає, що приватний маєток збираються звести на місці де проходять силові кабелі, які живлять водозабірний ківш, а також водоводи Д=1200-1400 мм, які транспортують воду на очисні споруди водопровідної станції.

Нагадаємо, що Деснянська водопровідна станція забезпечує 65% питної води міста. Пошкодження водоводів, чи створення проблем в роботі ковша – несуть загрозу стабільному забезпеченню питною водою більшої частини Києва. Будівництво в цій зоні є нонсенсом і повинно бути припинено негайно!

Вперше Київводоканал забив тривогу у липні цього року, коли на ділянці перед ковшом почали зводити паркан. Тоді завдяки ЗМІ та суспільному резонансу будівництво було зупинене.

Проте, вже в середині вересні забудовник відновив роботи. Важка техніка добудувала паркан, а на ділянку звозять щебінь та інші будівельні матеріали.

Київводоканал наголошує, що все це відбувається, не дивлячись на численні звернення до правоохоронних та інших органів державного та місцевого значення, які повинні в межах своїх повноважень вжити термінових заходів щодо припинення будівництва.

Листи та звернення зокрема були направлені в Поліцію, Прокуратуру, Державну архітектурно-будівельну інспекцію, Держгеокадастр, Департамент земельних ресурсів КМДА, Держслужбу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів тощо.

Водночас, варто зазначити, що Київською місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019101030000170, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 197-1, ч.1 ст.272 КК України.

Київводоканал буде в черговий раз звертатися до прокуратури з проханням вжити всіх можливих заходів в рамках справи.

Ми також звертаємося до ЗМІ та громадськості із закликом долучитися до захисту стратегічних об’єктів Деснянської водопровідної станції заради безперебійного водопостачання міста Києва та безпеки киян.

Київводоканал

You may also like...