Завершено досудове розслідування за підозрою екс-начальника Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України

Управлінням з розслідування особливо важливих справ ГСУ ГПУ за процесуального керівництва прокурорів Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Установлено, що підозрюваний в період з лютого 2016 по травень 2017 року, діючи умисно, з корисливих мотивів, використовуючи обман, як спосіб заволодіння грошовими коштами підпорядкованих йому працівників вибухотехнічного управління Національної поліції, Департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції України та територіальних підрозділів вибухотехнічної служби України, організував систематичний щомісячний збір належних їм грошових коштів нібито на ремонт службових приміщень ВТУ (ДВТС), всього на загальну суму майже 108 тис грн, які в подальшому обернув на свою користь.

За результатами проведеного досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт, або обмеження волі на строк до п’яти років чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...