У межах Києва працюють 18 об’єктів, що становлять хімічну небезпеку

Всі люди, які проживають навколо них, знаходяться в зоні підвищеного ризику.

Про це заявив командир комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) Київської служби порятунку Дмитро Піхало в ефірі телеканалу «Україна 24».

Система попередження населення про можливі інциденти на хімічних підприємствах налагоджена. Населенню відомо, що потрібно робити в разі небезпеки.

«У Києві функціонує приблизно 18 хімічно небезпечних об’єктів, на яких в основному використовується хлор і аміак. Також є кілька азотних підприємств. Люди, які живуть в зоні можливого ураження, підпадають під небезпеку», – сказав Піхало.

Рятувальник зазначив, що система попередження населення про можливі інциденти на хімічних підприємствах налагоджена. Населенню відомо, що потрібно робити в разі небезпеки.

«Якщо щось трапляється, відразу проводиться оповіщення населення. На заводі повинна функціонувати лабораторія. Якщо щось трапляється, на заводі існує система оповіщення, включаються сирени», – пояснив він.

Нагадаємо, на заводі «Рівнеазот» у вівторок, 20 липня, сталася аварія – розгерметизувалася труба в цеху виробництва азотної кислоти. У повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту.

Пізніше Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту з викидом шкідливих речовин на підприємстві «Рівнеазот».

Пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав попередню причину аварії на хімічному заводі під Рівним. Остаточна буде відома після всіх експертиз. // Слово і діло

 

You may also like...