У Вінниці викрили «чорних ріелторів», які мали намір заволодіти нерухомістю вінничанина

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом чоловікам за фактом незакінченого замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, вчинене у великих розмірах (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що троє жителів Тульчинського району разом з іншими спільниками об’єднались у злочинне угруповання, розробили злочинну схему незаконного заволодіння нерухомим майном вінничан. Під прицілом зловмисників були насамперед особи з числа найбільш вразливих верств населення. Вони знайшли чоловіка який зловживав спиртними напоями та на праві власності мав приватний будинок.

Зловмисники увійшли в довіру та ввели в оману власника нерухомого майна, здійснили оформлення довіреності на підставну особу з метою подальшої перереєстрації права власності на будинок потерпілого та незаконного продажу добросовісним набувачам.

Саме в цей час дії «чорних ріелторів» були припинені правоохоронцями.

У ході санкціонованих обшуків у правопорушників вилучені матеріали, які підтверджують їхню протиправну діяльність.

Наразі до підозрюваних судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Злочинну діяльності викрито Вінницькою обласною прокуратурою спільно зі слідчими ГУНП у Вінницькій області та оперативними підрозділами Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

You may also like...