Жінка привласнила телефон з банківською карткою товариша і витратила понад ₴60 тис.

Дії правопорушниці кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України. Їй загрожує до восьми років ув’язнення.

Подія мала місце на початку серпня цього року в одному з сіл Южненської міської громади. До поліції надійшло повідомлення від 63-річного чоловіка про те, що з його домоволодіння зник телефон та банківська картка.

Поліцейські встановили, що заявник днями запрошував гостей і під час посиденьок дав свою банківську картку з пін-кодом дитині однієї зі знайомих, аби вона в магазині докупила до столу дещо з продуктів. З дівчинкою у крамницю пішла 34-річна подруга чоловіка і там підгледіла пін-код, а вже вдома викрала саму картку та мобільний телефон. Гаджет жінка забрала, щоб власник не бачив у майбутньому повідомлень про зняття з банківського рахунку грошей, які вона збиралась використати на власні потреби.

Подальші два дні зловмисниця розраховувалася карткою товариша у магазинах і знімала з неї готівку. Загалом вона привласнила 65 тисяч та 408 гривень.

Поліцейські розшукали правопорушницю у подруги в сусідньому селі та затримали в процесуальному порядку. Чуже майно у жінки вилучили.

Зібравши докази протиправних дій фігурантки, слідчі повідомили їй про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, та ч. 1 ст. 357 ККУ – у викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Слідство триває.

За скоєне правопорушниці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Зазначимо, що вона вже має судимість за крадіжку, за яку отримала покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.

Одеське районне управління поліції № 2

You may also like...