Закарпатська спецпрокуратура перевірить законність дій працівників ТЦК при затриманні чоловіка у Мукачеві

Закарпатською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Західного регіону розпочато розслідування фактів можливого перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень працівниками районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ч. 5 ст. 426-1 КК України), а також хуліганства, вчиненого 38-річним місцевим мешканцем (ч. 4 ст. 296 КК України).

За попередніми даними, у четвер, 12 вересня, в м. Мукачево працівники ТЦК затримували громадянина, який напередодні завдав тілесних ушкоджень військовослужбовцю – вдарив його скляною пляшкою по голові на вході до приміщення режимного об’єкту.

Після скоєного чоловік намагався утекти, тож до прибуття поліції його наздогнали колеги постраждалого – четверо військовослужбовців зі складу добового наряду.

Наразі надається правова оцінка діям учасників конфлікту, у тому числі військових, з’ясовуються усі обставини інциденту.

Нападника, який покалічив військового, затримали у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях доручено здійснювати слідчим Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, та слідчим Головного управління Нацполіції у Закарпатській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури
у сфері оборони Західного регіону

You may also like...