Екссуддю з Луганщини судитимуть за низку злочинів проти основ нацбезпеки України

Прокурори Луганської обласної прокуратури спільно з прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно екссудді Луганського апеляційного суду.

Чоловіку інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державну зраду (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після захоплення окремих територій регіону суддя почав співпрацювати з ворогом та зрадив присязі. Увійшов до складу «робочої групи із законотворчої діяльності народної ради лнр».

Узимку 2019 року став «суддею верховного суду лнр» за поданням «голови» псевдореспубліки.

Улітку минулого року за наказом президента рф фігуранта було призначено на аналогічну посаду терміном на 6 років за російським законодавством.

Псевдосуддя бере участь у підготовці «законопроєктів», які спрямовані на посилення контролю окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганщини.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

You may also like...