43-річного одесита судитимуть за збут вибухових речовин та бойових припасів

Матеріали кримінального провадження відносно правопорушника слідчі вже скерували до суду. За скоєне фігуранту загрожує сім років позбавлення волі.

Співробітники Одеського районного управління поліції № 1 та управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно з прикордонниками викрили у незаконних оборудках з вибухівкою та боєприпасами 43-річного одесита. Вони задокументували, як фігурант двічі збув малознайомому чоловіку небезпечні предмети, серед яких 175 набоїв різного калібру, три ручні осколкові гранати та конструктивно-оформлений в корпусі гранати заряд вибухової речовини. Правопорушника затримали в процесуальному порядку, а в подальшому йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 242 тис. 240 грн.

Спеціалісти управління вибухотехнічної служби обласної поліції спільно зі слідчими вилучили з незаконного обігу вказані предмети, які, за висновками експертизи, є бойовими припасами та вибуховими речовинами.

«Зібравши достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення у придбанні, носінні, зберіганні та збуті бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до семи років. Досудове розслідування ми вже завершили і обвинувальний акт скерували до суду», – повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Марина Самокиш.

Також поліцейська нагадала: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...