Підприємця підозрюють у заволодінні бюджетними коштами на суму понад ₴300 тисю під час улаштування укриття в закладі дошкільної освіти

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Фастівської окружної прокуратури підприємцю повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний здійснював технічний нагляд під час поточного ремонту підвального приміщення (улаштування укриття) в закладі дошкільної освіти в одному із сіл Глевахівської ОТГ Фастівського району.

Упродовж жовтня-грудня 2022 року чоловік, будучи сертифікованим інженером технічного нагляду в галузі будівництва, належним чином не перевірив та не проконтролював обсяги використання будівельних матеріалів та реальність виконаних робіт. Натомість безпідставно погодив та власноручно підписав документацію підрядної організації, у якій її директор вказав завищені об’єми робіт.

Через дії підозрюваного територіальній громаді завдано збитки на суму понад 300 тис. грн.

Як повідомлялось раніше, директору вищевказаної підрядної організації уже повідомлено про підозру у заволодінні в умовах воєнного стану шляхом зловживання службовим становищем бюджетними коштами Глевахівської селищної ради Київської області, а також у складанні і видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході досудового розслідування продовжуються вживатись заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до заволодіння бюджетними коштами, виділених на забезпечення безпеки дітей під час навчального процесу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Фастівського РУП ГУНП в Київській області. Оперативний супровід – Фастівський РВ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

You may also like...