Президенте! Залізницю Ниви Трудової розкрадають на металобрухт!

Президенте! Залізницю Ниви Трудової розкрадають на металобрухт!

УКРАЇНА

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ

НИВОТРУДІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Апостолівського району Дніпропетровської області

вул.Леніна,6, с. Нива Трудова, 53810,

тел.: 5-49-94, 5-42-06, 5-49-24

[email protected]

Нивотрудівська сільська громада Апостолівського району Дніпроперівської області занепокоєна розкрадання залізничної колії, яка з’єднує станцію Апостолове Придніпровської залізниці і промислову зону села Нива Трудова, має протяжність 13 кілометрів 264 метри.

Будівництво цієї залізниці було приведено на початку 70-х років минулого століття, що дало змогу сприяти розбудові і розвитку села, будівництву багатоповерхівок, свинокомплексу (108 тисч голів), племрепродуктора (12 тисяч голів), комплексу ВРХ (12 тисяч голів), комбікормового заводу. В селі було збудовано два дитячих комбінату, нова школа, спортивний комплекс, музична школа, Будинок культури, готель, музей та інші об*єкти соціального розвитку. Створено більше 2 500 робочих місць. Завдяки залізничної колії перевозились будівельні матеріали, обладняння промислових комплексів, комбікорма, зерно, добрива, техніка, контейнери з майном людей з усього колишнього Радянського Союзу.

Зараз тимчасово цей відрізок залізниці не експлуатується, що спонукає охочих до легкої наживи «підприємців» її демонтувати і здати в металобрухт.

Вже було декілька випадків залізницю розікрасти (дані факти офіційно зафіксовані в правоохоронних органах), але силами мешканців села це негативне явище не здолати.

В Нивотрудівській сільській раді 17.04.2008 року з цього приводу було прийнято рішення про депутатське звернення депутатів 5-го скликання та колективного звернення громади до Президента України, Прем’єр Міністра, голови фонду держмайна, Міністра транспорту та зв’язку.

Але ж з 22.04.2008 та 25.04.2008 року знову була заподіяна спроба незаконного демонтажу залізничного полотна працівниками підприємства «Шляхпостач» с. Радушне Криворізького району Дніпропетрівської області (директор Сорокін Михайло Олександрович (тел. 477-11-66) та його помічники Тимчук Сергій Валер’янович (моб. т. 8-067-569-77-73) і Колесніков Вадим Геннадійович (моб. тел. 8-067-523-04-78). Силами адміністрації заводу в присутності сільського голови ці діяння були зупинені. На питання, на якій підставі було розпочато демонтаж, представники « Шляхпостач» внятної відповіді так і не надали, а представити документи відмовились, мотивуючи начебто купівлею полотна у підприємства «Рантьє».

23 квітня 2008 року на ім’я сільського голови надійшла заява від директора ВАТ «АКЗ» Терьохіна К.Є. з детальним описом «тіньової» схеми розкрадання державного майна з проханням про недопущення подальшого розкрадання залізничної колії.

П’ятого, шостого та сьомого травня 2008 року серед білого дня за участю сумнівних осіб відкрито розукомплектовувалось залізничне полотно, яке перебуває у спільній власності держави та ВАТ «Апостолівський комбікормовий завод». На місце події неодноразово приїздили депутати та члени виконкому сільської ради – з вимогою надати документи на право власності. Та кожного разу документи не надавалися. Були погрози та образливі вирази. Після сигналу до РВ УМВС роботи припинялися на деякий час, алеж знову відновлювалися.

Для оперативного вирішення всіх питань по припиненню розкрадання державного майна сільська рада офіційно зверталася до Апостолівського РВ УМВС України в Дніпропетровській області (Кобець В.Г.), до районної прокуратури (Свищ Н.М.). Відповіді у відведений Законом термін сільська рада не отримала.

7 травня 2008 року було екстрене засідання виконкому сільської ради за участю депутатів, на якому було прийнято рішення про заборону демонтажу залізничної колії до вирішення цього питання в судовому порядку. Однак дільничий інспектор капітан Кирилюк О.М. відмовився взяти це рішення для його виконання.

Депутатський корпус Нивотрудівської сільської ради Апостолівського району Дніпропетровської області, члени виконкому, ВАТ «Апостолівський комбікормовий завод» та мешканці територіальної громади звертаються до Вас за допомогою у припиненні діяльності організованої злочинної групи, що займається відкритим грабунком держави – розкраданням майна, яке знаходиться у загальнодержавній власності – діючого під’їзного залізничного полотна. Прохаємо Вас допомогти нашій територіальній громаді від незаконного втручання в майбутнє життя жителів села, які ще не втратили надію на процвітання рідного краю і України в цілому.

З повагою, від жителів Нивотрудівської громади,

сільський голова В.В. Шутько

You may also like...