Криминальная хроника Украины на 28.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 930 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 885 (36,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 30 пограбувань та 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 198 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 7,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 482 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 24 особи загинуло та 140 – травмовано.

У Фастівському районі Київської області 26 вересня на території власного домогосподарства було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 34-річного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 22 вересня на подвір’ї домогосподарства потерпілого вбив ножем господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Макіївка Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річну ученицю ПТУ. Попередньо встановлено, що вона вночі 25 вересня в одному з селищ згаданої області в будинку за місцем тимчасового проживання 28-річного громадянина сусідньої держави металевим прутом вбила останнього під час сварки на ґрунті ревнощів, після чого, з метою приховування злочину, на автомобілі потерпілого вивезла його тіло на околицю зазначеного села, прив’язала до ніг вантаж й вкинула в озеро. Тіло знайдено.

У місті Луцьк 27 вересня у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річну іноземну громадянку. Попередньо встановлено, що вона вдень 26 вересня в магазині приватного підприємця викрала хутряну шубу.

У місті Ровеньки Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 46-річного місцевого жителя, у якого вилучено пістолет Макарова та шість набоїв до нього.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі незаконно реалізували 948 тисяч банок згущеного молока Державного матеріального резерву України, які знаходилися на відповідальному зберіганні. Таким чином, державі завдано збитки на суму 6,9 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі незаконно реалізували 567 тонн зерна пшениці Аграрного фонду України, яка знаходилася на відповідальному зберіганні. Таким чином, державі завдано збитки на суму 750 тисяч гривень. Слідчим відділом райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління охорони здоров’я районної державної адміністрації, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від жителя Козівського району за сприяння йому в проходженні медичного огляду та отриманні довідки про придатність до керування транспортними засобами. Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...