Випадкове знайомство скоротило віку мешканцю Харкова

За допомогою службового собаки працівники Київського райвідділу ХМУ ГУМВС України в Харківській області «за гарячими» слідами розкрили вбивство.

Вночі на одній з вулиць Харкова випадкові перехожі побачили закривавлену людину та одразу ж зателефонували до міліції. Через кілька хвилин на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група зі службовим собакою. На жаль, допомога лікарів, які приїхали майже разом із працівниками міліції, потерпілому вже не знадобилася – вони лише констатували смерть чоловіка. З першого погляду було зрозуміло, що хтось добряче побив нещасного.

Поки ретельно оглядали місце злочину, собака взяв слід та зупинився біля хвіртки одного з домоволодінь. Як виявилося, один із мешканців дому – 25-річний чоловік, вже мав проблеми із Законом. У 2007 році він був засуджений за хуліганство. Під час обшуку з оселі підозрюваного вилучили спортивний костюм із плямами крові постраждалого. Тим часом судово-медична експертиза встановила, що саме тяжкі тілесні ушкодження призвели до його смерті.

Зрозумівши, що уникнути відповідальності не вдасться, затриманий за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, дав правдиві покази.

Підозрюваний та постраждалий навіть не були знайомі. Однак це не завадило їм разом розпивати горілку. У якусь мить нові товариши посварилися. Дійшло до бійки. Все відбувалося поряд із цегляним парканом одного із домоволодінь. Розлючений молодик до нестями бив постраждалого головою об паркан. А потім пішов додому «відпочивати». Стверджує, що й на думку не спадало якою трагедією насправді закінчилася бійка.

Слідчим відділом Київського РВ порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), яка передбачає покарання на строк від 7 до 10 років. Ведеться слідство.

 

Наталія Вівіан ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...