Сумському дільничному інспектору загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією

За матеріалами обласного управління міліції, прокуратура порушила кримінальну справу проти дільничного інспектора міліції Сумського РВ. Чоловіку пред’явлено обвинувачення за ч.3 ст.364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем». Покаранням за злочин може стати позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади з конфіскацією майна. 

До Сумського райвідділу міліції звернулась за допомогою жителька смт.Степанівна Сумського району. Жінка розповіла, що невідомі в масках увірвалися до її помешкання та застосувавши фізичну силу, примусили віддати гроші в сумі 500 грн.

Перевірку зазначеного повідомлення було доручено дільничному інспектору міліції, який за її результатом виніс постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Мотивував міліціонер тим, що в діях невстановлених осіб немає ознак складу злочину.

Це обурило жінку й вона вирішила піти до начальника УМВС та поскаржитися на роботу міліції. Уважно її вислухавши, Петро Дяченко прийняв рішення про проведення додаткового службового розслідування.

Під час службового розслідування, співробітники інспекції особового складу УКЗ УМВС та відділу внутрішньої безпеки в Сумській області СВБ ГУБОЗ МВС України з’ясували, що їхній колега незаконно відмовив у порушенні кримінальної справи. Дії працівника міліції були протиправними.
Як результат – дільничного інспектора було звільнено з органів внутрішніх справ наказом УМВС.

На теперішній час прокуратурою Сумського району відносно нього порушена кримінальна справа за ч.3 ст.364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем». А постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за ч.3 ст. 187 «Розбій, поєднаний з проникненням у житло» скасовано.

СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...