Криминальная хроника Украины на 13.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 615 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 657 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, шість гранат, 300 грамів вибухівки, електродетонатор та 197 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 17,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 315 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 59 осіб загинуло та 139 – травмовано.

У місті Донецьку 10 жовтня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані 43-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 27-річних місцевих жителів, один із них робітник відкритого акціонерного товариства, інший – безробітний. Попередньо встановлено, що вони вночі 9 жовтня в квартирі потерпілого завдали смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

На Луганщині 10 жовтня невідомий пострілом із невстановленої вогнепальної зброї завдав дробового поранення спини 29-річному безробітному жителю міста Краснодона. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили 55-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 10 жовтня на околиці одного з населених пунктів, з власної необережності, пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці поранив потерпілого.

У Київській області 12 жовтня в міжнародному аеропорту працівники міліції затримали двох іноземних громадян, віком 28 та 36 років. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації двох безробітних жительок міста Києва, віком 24 та 26 років.

У місті Кіровську Донецької області 12 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 10 жовтня на вулиці вказаного міста завдав тілесних ушкоджень 67-річному пенсіонеру місцевому жителю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Запоріжжі 12 жовтня працівники міліції затримали 42-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він кілька хвилин тому в квартирі за місцем тимчасового проживання завдав ножових поранень двом безробітним місцевим жителям, віком 39 та 45 років під час раптово виниклої сварки. Потерпілих госпіталізовано.

В Овідіопольському районі Одеської області працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучено шість гранат, два снаряди калібру 45 міліметрів, чотири мінометні міни та 101 набій калібру 7,62 міліметра.

У місті Вінниці працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучено сім кілограмів марихуани.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили засновника товариства з обмеженою відповідальністю та директора вказаного товариства. Вони, під виглядом інвестування будівництва двох житлових будинків у місті Дніпропетровську (будівництво не ведеться більше року), привласнили 12 мільйонів гривень інвесторів. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили доцента кафедри одного з університетів, котрий вимагав та отримав 400 гривень хабара від студента навчального закладу за успішне складання ним іспиту. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства, котрі впродовж двох останніх років до списку працівників вказаного підприємства на отримання службового житла вносили сторонніх осіб, унаслідок чого останні незаконно отримали вказане житло в приватну власність, чим завдали збитки державі на суму понад 1,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...